Milk Bath fotosessie

Milk bath fotosessies, ofwel melkbad fotografie. Iets dat ik al vaker langs had zien komen bij voornamelijk buitenlandse fotografen. Het sprak me direct erg aan omdat het hele pure foto’s kan opleveren. En dat pure vind ik nu juist zo ontzettend mooi!

Door mijn baan als verloskundige en vervolgens mijn eigen zwangerschapsverlof kwam het er destijds niet van om er iets mee te doen. Maar nu ik mij volledig op de fotografie kan storten (ooh I love it!!) en daarnaast ook nog eens beschik over mijn eigen kleine fotomodelletje werd het tijd om hier eens iets mee te doen.

Bij een milk bath fotosessie gaat de baby zittend in een badje gemaakt van melk en water op een aangename temperatuur. Er worden bloemen of groen toegevoegd en de baby kan hiermee spelen en spetteren. Ik hou hierbij dan van natuurlijke kleuren en materialen, maar je kunt het zo uitbundig maken als je zelf wilt natuurlijk.

Ik kon het dan ook niet laten om dit uit te proberen met mijn eigen kleine ventje Finn. Hier zag ik wel meteen een uitdaging. Vaak zie je vooral milk bath fotosessies met meisjes en mooie roze en fleurige bloemen. Uitdaging voor mij was dus om er ook voor de kleine jongens een mooie setting van te maken. Ik vond een prachtig ouderwets kinderbadje via marktplaats en ging naar de plaatselijke bloemenwinkel om te kijken voor planten/bloemen die ik erbij vond passen. Ik koos uiteindelijk voor eucalyptus als ‘hoofdplant’.
In de studio koos ik voor mijn beige achtergrond en witte houten vloer.

Hup, warm water erin en dan beginnen met het toevoegen van melk! Even opletten dat ik er niet te weinig, maar ook niet teveel in gooi, zodat ik een mooi wit, maar toch nog waterig geheel krijg. Er ging ongeveer 1,5L melk in de kinderbadkuip. Vriendlief kwam erbij met Finn en terwijl ik de setting verder klaar maakte, kleedde hij Finn uit (de studio was ondertussen ook lekker opgewarmd door de verwarming en het kacheltje). Ons mannetje is een echte waterrat en houdt van badderen, ik was er dus niet bang voor dat hij het niet leuk zou vinden en ik kreeg gelijk… Hij zag het badje en wilde er gelijk in.

En nouja vanaf toen ging ik vooral maar veel foto’s klikken, met papa natuurlijk dichtbij Finn voor het geval dat hij om zou vallen ofzo. Finn genoot en papa en ik daardoor ook des te meer!

Wil jij ook een melkbad fotosessie met je kindje? Kijk dan snel op de website van Fotostudio Hip! in Limburg!

Liefs,
Sanne

Eigenaresse en fotografe bij Fotostudio Hip!

Fotografie van zwangerschap, newborns, baby’s/sitters, cake smash, kids en gezinnen in de gemeente Gulpen-Wittem, Zuid-Limburg.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *