Newbornshoot in de studio in Limburg – Fedde

Een tijdje geleden mocht ik newborn Fedde fotograferen. Zijn oma won op mijn facebookpagina een newbornshoot standaard en daar waren mama en papa hartstikke blij mee!

Samen met zijn ouders en zijn lieve, trotse, grote zus kwam Fedde naar de studio in hartje Heuvelland in Zuid-Limburg. De studio was al lekker opgewarmd (de temperatuur van de ruimte ligt tijdens een newbornshoot rond de 24-26 graden, zodat het voor de veelal blote newborn lekker warm is) en alle spulletjes die gebruikt kunnen worden tijdens de shoots stonden klaar.

Als er oudere broertjes of zusjes mee komen probeer ik de foto’s met hen samen altijd aan het begin van de shoot te maken, het is voor een peuter/kleuter meestal allemaal best spannend en als je dan iets ‘MOET’ dan heb je daar vaak weinig tot geen zin in. We gebruiken dus de momenten die we hebben en meestal liggen die aan het begin van de shoot. Eerst even rustig kennis maken, de baby uitkleden, mama en papa voorzien van drinken, de oudere broer of zus laten helpen met fotograferen en ze een foto van zichzelf laten zien op het schermpje van mijn camera en het ijs is meestal wel gebroken. Als de baby slaapt gaan we aan de slag. Afhankelijk van de leeftijd van broer/zus kiezen we een of meerdere poses, altijd met mama of papa dichtbij en waar nodig maken we een compositiefoto in plaats van een foto waarbij de newborn echt bij de oudere broer of zus ligt. Dit betekent dat we een foto maken van de baby alleen en van de oudere broer of zus alleen en dat ik deze foto’s later in photoshop in elkaar verwerk tot 1 eindfoto met beide kindjes erop.

Na enkele foto’s is het vaak ook wel klaar voor de broer/zus, het is immers warm in de studio, het is er niet al te groot, je moet voorzichtig zijn met je broertje/zusje en bovendien ben je zelf misschien nog wel helemaal niet gewend aan die baby en dan wil zo’n vreemde fotograaf vanalles van je…. Uiteraard respecteer ik dit. Meestal raad ik ook aan om grote broer/zus na de foto’s samen op te laten halen zodat hij/zij lekker even aandacht voor zichzelf heeft en geen last heeft van iets ‘moeten’ in deze toch al gekke tijd. Daarnaast is het ook fijner voor de ouders die je dan vaak zichtbaar ziet ontspannen en voor de newborn die sowieso gebaat is bij zoveel mogelijk rust tijdens de newbornshoot. Dit zorgt dan ook weer voor betere omstandigheden voor de newbornsessie en dus meestal ook betere/meer foto’s.

Maar het ging hier over Fedde en zijn newbornshoot! Zijn grote zus was ontzettend lief voor hem, maar samen poseren voor de foto was niet haar favoriete bezigheid. We kozen hier dus voor een compositiefoto. Toch een foto van de kindjes samen en alles op een veilige manier. Veiligheid staat voorop tijdens de newbornshoot bij Fotostudio Hip!

Genoeg gekletst, ik ga jullie een kleine selectie foto’s uit deze mooie newbornshoot laten zien:

 

 

Bij elke newbornshoot probeer ik ook altijd wat van die prachtige kleine details vast te leggen; teentjes, wimpertjes, milia (de kleine witte bultjes op en rond het neusje), lipjes, vingertjes en zo verder, ik hou ervan!


 

Ik hou zelf heel erg van de pure en natuurlijke kleuren, beige, bruin, crème, wit, grijs met hier en daar een beetje kleur zoals mint of oudgroen en oudroze. Waar zou jij voor kiezen tijdens een newbornshoot? Hou je meer van de naturel kleuren of meer van vooral veel kleur?

Laat het me weten in een comment!

Liefs,
Sanne

 

Gespecialiseerd en ervaren newbornfotograaf in Zuid-Limburg

Fotografie van zwangerschap, newborn, baby, cake smash en kinderen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *