Newborn

Informatie Newbornfotografie

“Een prachtige herinnering aan die allereerste superspeciale dagen met jullie wondertje, een moment om nooit meer te vergeten”

Bij newbornfotografie wordt je baby slapend in verschillende houdingen gefotografeerd. Dit kan heel puur, de baby naakt of in een luier en verder niets, maar je kunt ook gebruik maken van verschillende pakjes, haarbandjes, mutsjes en mandjes etc. Fotostudio Hip! heeft inmiddels vele accessoires bij elkaar gesprokkeld en de verzameling  blijft groeien.

De fotosessie kan het beste plaatsvinden binnen circa 3 weken na de geboorte. Dit omdat een baby dan nog veel slaapt en zich lekker ‘opkrult’ zoals hij of zij in de baarmoeder ook deed. Ook zijn de bekende babypuistjes dan vaak nog niet aanwezig.

Voor een newbornsessie kun je terecht in mijn studio aan huis te Heijenrath in Zuid-Limburg of ik kom bij je thuis voor een lifestylereportage.

Kies je voor een shoot in de studio dan zorg ik ervoor dat de studio aangenaam warm is voor je kindje. In de studio heb ik vele accessoires die gebruikt mogen worden tijdens de shoot. Mama en papa worden voorzien van een stoel en koffie/thee/water zodat zij in alle rust kunnen genieten van de sessie. Heerlijk om zo een tijdje naar je baby te kunnen kijken en je elke keer weer te verwonderen!
Tip: trek iets aan waarin je het niet te warm krijgt en neem evt. extra kleding voor jezelf mee (de baby is meestal naakt en een ‘ongelukje’ zit dan al helemaal in een klein hoekje!)
Wanneer je zelf graag enkele foto’s wil hebben samen met de baby dan is dit ook mogelijk. Vaak is het dan het mooist om witte of zwarte (afhankelijk welke setting je het mooist vindt, donker of licht) kleding te dragen, voor papa gewoon een simpel shirt en voor mama is een strapless top of een top met spaghettibandjes vaak heel mooi. Twijfel je hierover, neem dan gewoon een aantal shirts/tops mee en dan kijken we samen wat het beste is.
Tijdens de newbornsessie heeft de baby wel de hoofdrol, er zullen dus voornamelijk foto’s van hem/haar gemaakt worden.

Het is belangrijk dat de baby goed slaapt als we met de sessie beginnen, dit zodat de baby in allerlei verschillende houdingen kan worden gelegd op het poseerkussen zonder dat hij/zij hier hinder van ondervindt. Om dit te bereiken kun je het beste proberen de baby voor de shoot wakker te houden en hem of haar eventueel van tevoren in badje of de tummy tub te doen. Daarnaast is het handig om net van tevoren een goede voeding te geven. Dit laatste kan uiteraard ook in de studio gebeuren. Trek je baby van tevoren makkelijke kleertjes aan die niet strak zitten en maak de luier slechts losjes vast. Hiermee voorkomen we dat je baby strepen op z’n lijfje krijgt van kleding/luier en zo hoeven we ook niet teveel te ‘pesten’ met uitkleden. Het is handig om twee omslagdoeken mee te nemen. Ook kun je accessoires zoals een speciaal gebreid mutsje of dekentje of knuffeltje etc. meenemen als je deze wil gebruiken tijdens de shoot, dit is echter geen vereiste daar er in de studio meer dan voldoende leuke dekentjes en mutsjes etc aanwezig zijn. Ook zijn er leuke kledingsetjes (broekjes met mutsjes/haarbandjes bijvoorbeeld) en mooie wraps (doeken om je baby mee in te bakeren of bedekken)  en snuggle sacks (soort ‘coconnetje’) voor als je het leuker vindt als de kleine wat meer bedekt is op de foto’s.

Om de rust te bewaren vraag ik om niet meer dan 2 personen aanwezig te laten zijn bij de newbornshoot. Uiteraard kunnen grote broers/zussen er wel bij zijn om ook een paar foto’s samen te maken, wellicht is het dan handig om voor hem/haar iets mee te nemen waarmee hij/zij zich een aantal uren kan vermaken of om iemand te regelen die de broer/zus op kan halen als de foto’s samen gemaakt zijn. Voor een ouder kindje kan de newbornshoot wat lang duren en de ruimte is vrij klein, waardoor er weinig bewegingsvrijheid is voor hem/haar.

De fotosessie duurt ongeveer 1,5 tot 3 uur, dit omdat we tussendoor uiteraard de tijd nemen om de baby te voeden, te verschonen of gewoon om even te knuffelen zodat hij of zij weer lekker in slaap kan vallen. De baby is de baas en leidt onze fotosessie!

Wanneer je kiest voor de lifestyle variant kom ik bij je aan huis voor de fotoshoot. De lifestyle newbornshoot kan ook later nog plaatsvinden, tot ca. 3 maanden. Daarna is een baby lifestylesessie mogelijk (hetzelfde idee).
Dit is een andere vorm van fotografie, er wordt namelijk minder geposeerd. Ik maak foto’s van ‘de dagelijkse bezigheden’ zoals bijvoorbeeld het verzorgen en voeden van de baby. De baby op het grote bed van papa en mama, evt. met ouders en broers/zusjes, de baby in het bedje/de box etc. Ook je omgeving wordt hierbij meegenomen, denk dan bijvoorbeeld aan de kaartjes die je op hebt hangen, een geboortebord, alle babyspulletjes en het kamertje. Hiervoor is het dus fijn als je ervoor zorgt dat de omgeving ‘rustig’ is, ruim losse dingetjes op en laat alleen staan wat je ook daadwerkelijk op de foto wil laten terugkomen. Hierbij kunnen we ook enkele ‘geposeerde’ foto’s maken. Het is leuk om hier dan jullie eigen spulletjes voor te gebruiken, zoals een mand of kratje of dekentje etc. dat je thuis hebt. Ik kan ook enkele accessoires zoals wraps en haarbandjes/mutsjes meenemen, echter is dit meestal maar voor een enkele foto, de spontane foto’s hebben hier de hoofdrol.

Omdat ik (ook vanuit mijn achtergrond als verloskundige) de veiligheid van de baby heel belangrijk vind kan ik niet altijd alle poses garanderen, dit verschilt per sessie en bekijken we ter plekke. Bovendien zijn sommige poses (bijvoorbeeld de bekende waarbij baby’s hoofdje op zijn/haar handen rust) composities. Dit wil zeggen dat we meerdere foto’s maken waarbij iemand baby’s hoofdje vasthoudt, waarna deze foto’s later bewerkt worden zodat het lijkt alsof het kindje zelf zijn/haar hoofdje recht houdt. Veiligheid van jullie wondertje staat voorop en ik ben heel blij dat ik door mijn opleiding en baan als verloskundige ontzettend veel ervaring heb met pasgeborenen! Uiteraard probeer ik wel altijd rekening te houden met jullie wensen, dus geef het gerust aan als je iets gezien hebt dat je erg leuk vindt.

Wat neem je mee naar een newbornshoot in de studio?
– voldoende voeding (ook als je denkt dat je baby misschien geen voeding nodig heeft tussendoor! Eten kan soms HET wondermiddel zijn om je baby weer lekker te laten slapen wanneer hij/zij midden in de shoot wakker wordt en niet meer wil slapen)
– voldoende luiers
– billendoekjes
– een spuugdoekje
– 2 omslagdoeken voor de baby
– een speen als je die hebt
– evt. accessoires die je wil gebruiken
– kleding voor jezelf als je mee op de foto gaat
– alles wat je anders ook mee zou nemen als je de deur uit gaat met je baby

Tarieven Neem contact op

Fotostudio Hip! behoudt zich het recht voor de gemaakte foto’s te mogen plaatsen op de website en facebook en deze te gebruiken voor publiciteits doeleinden.